Uncovering genetic population structure in the Endangered northern rockhopper penguin (Eudyptes moseleyi) across islands in the Southern Atlantic and Indian oceans.
СтатьяНазвание и аннотация: Перевод в очереди
Обработка статьи · этапы, ошибки и управление
Загрузка состояния…
Ошибки и ограничения
История · было → стало
Состояние обновляется каждые 5 секунд, пока блок открыт. Процент показывается только там, где известен объём работы. Пауза останавливает продолжение этапа; текущий запрос к источнику может завершиться.
Ritchie-Parker Heather, Ball Alex, Glass Trevor, Costanzi Jean-Marc, Boulinier Thierry, Gamble Amandine, Ghazali Muhammad, Keegan Karen, Barbraud Christophe, Bost Charly, Bost Caroline, Cleeland Jaimie, Clessin Augustin, Connan Maelle, Delord Karine, Dilley Ben, Glass Tristan, Jones Christopher W, Moore Peta, Lawrence Kate, LeBouard Fabrice, Osborne Alexis, Phillips Richard A, Ratcliffe Norman, Repetto Julian, Risi Michelle, Ryan Peter G, Spolander Brandon, Swain Shannon, Swain Wayne, Tornos Jérémy, Whittle Alex, Senn Helen, Steinfurth Antje
Аннотация
BACKGROUND: The northern rockhopper penguin (Eudyptes moseleyi) is a threatened species, listed as Endangered globally by the IUCN owing to rapid population decreases in the past, combined with a limited distributional range. Their breeding is confined to five islands in the central South Atlantic Ocean (Gough, Nightingale, Inaccessible, Alex (= Middle), and Tristan da Cunha) and two islands in the southern Indian Ocean (Amsterdam and Saint Paul). Non-breeding birds forage widely in these oceans and vagrant individuals have been recorded in the Falkland Islands/Malvinas, South Africa, Kerguelen Archipelago, Australia, and New Zealand. The origins of these vagrant birds are largely unknown, and it remains unclear to what extent northern rockhopper penguins move between islands and oceans. Understanding connectivity between populations is essential for developing appropriate conservation strategies, especially as some populations may be at greater extinction risk than others. RESULTS: Northern rockhopper penguins from the two oceanic basins are genetically distinct, with minimal evidence of migration between ocean basins. No substructure was detected within ocean island groups and although low, the level of migration between islands was sufficient to prevent genetic differentiation. Differential signatures of genetic diversity and inbreeding may also suggest some island populations are at higher risk of inbreeding depression. CONCLUSIONS: This study provides the first comprehensive genetic population structure analysis of the entire breeding range of the Endangered northern rockhopper penguin. This gives an unparalleled understanding of the connectivity within and between populations breeding in the Atlantic and Indian oceans, and highlights areas for further investigation. Knowledge of genetic structure and population dynamics can inform effective conservation management by predicting a species’ ability to adapt and remain resilient to local or global threats, including the increasing impacts of climate-driven changes in marine environments. Our results suggest that northern rockhopper penguins should be managed as two conservation management units to maximise the conservation of genetic diversity within the species and allow strategies to be developed that consider the different pressures affecting the populations in each ocean basin.